25 éve Magyarország
vezető acélipari gyártója

25 év töretlen fejlesztés, a kialakult piaci szerepkör előirányozza, mondhatni szükségessé teszi a további fejlesztések tervezését. A Zrt. közép – hosszútávú tervei közt két jelentős beruházás szerepel.

Egyfelől a gépipari termékeket gyártó miskolci üzemben egy közel 1,35 milliárd forintos gyártócsarnok és kapacitásbővítő beruházás van előirányozva, másfelől a bátonyterenyei építőipari huzaltermékeket gyártó üzemben egy 250 millió forintos csarnok beruházás vált szükségessé, amellyel a piaci igényeket követő és azonnali kiszolgálást lehetővé tévő raktározást tesz lehetővé.

2018
Tervszerű fejlődés

Tervszerű fejlődés

A cég 2015-re felismerte az integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésének szükségességét. Ennek szellemében építette ki Forrás típusú ügyviteli rendszerét, aminek segítségével a vezetés átfogó képet kap a vállalkozása minden folyamatáról, így ellenőrzötten tudja bevetni meglévő erőforrásait, megalapozott döntéseket tud hozni, ezáltal biztosítottá vált a vállalkozás további tervszerű növekedése.

2015
Vezető szerep

Vezető szerep

A ZRt. 2011. évre nagykorúvá vált. Az eltelt 18 év legfőbb tanulsága a minőség iránti elkötelezettség. Ezt szem előtt tartva, mindkét gyárra vonatkozó ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer került bevezetésre. 2011. évre a Steelvent 2000 ZRt. a kerítésrendszerek gyártása tekintetében levédett névjegyével és termékével ország első.
Egyedüli sorozatgyártója a vagyonvédelmi és biztonságtechnikai mobil és zárttáblás mobil kerítéseknek.
A hőkezelt húzott rúd és tekercsacél gyártásának tekintetében hazánkban az élen áll, síkhálók és rácsok gyártása termékkörben szintén az elsők között szerepel.

2011
Magyar Termék Nagydíjasok lettünk

Magyar Termék Nagydíjasok lettünk

A ZRt. termékszerkezete jelentős mértékben bővült az eltelt évek folyamán. A tovább feldolgozott termékekre való törekvés komoly állomásaként fogalmazható meg a Magyar Termék Nagydíjas Steelvent kerítésrendszerek gyártás technológiájának kialakítása. Ekkorra már a cég életének szerves része a kutatás fejlesztés, mely érinti szinte az egész termékpalettát. Ennek jeles példája a Magyar Termék Nagydíjas ST 10 – színes, porszórt - Kinizsi kerítésrendszer fejlesztése. A Kinizsi elméleti megfogalmazása, gyakorlati kivitelezése ötvözte a piackutatási (marketing), technológia fejlesztési, termékkialakítási feladatokat. A sorozatgyártást hosszú kísérletek előzték meg, a kísérleti termékeket, a környezeti hatásokat szimuláló eljárásoknak vetették alá a szakemberek.

2010
Új dimenziók

Új dimenziók

A ZRt. megalapítása 1999. évre elkerülhetetlenné vált. Ez a társasági forma és a 141 MFt-nyi tőkeerő tette lehetővé a belépést a nemzetközi acélipari világba. A ZRt. minősítése pénzügyi, gazdasági, megbízhatósági szempontból kifogástalan. Európa acélkohászati üzemei készséggel biztosítanak alapanyagot a működéshez.

1999
Növekedési pályán

Növekedési pályán

Sor került a Steelvent Kft. második telephelyének megvásárlására 1998-ban, amely Bátonyterenén található. A bátonyterenyei termékkörhöz szükséges gépek, berendezések, technológiák kiépítése azonnal megkezdődött, így a Steelvent 2000 ZRt. alapítását megelőzően már magabiztos síkháló gyártást és értékesítést végzett új telephelyén. 

1998
Termelni kezdünk

Termelni kezdünk

A bérmunkáztatás során képződő eredményeket, annak pénzügyi és szakmai hozadékát felhasználva a Kft. 1995-ben megvásárolta első telephelyét Miskolcon Ezt követően került sor az első saját tekercshúzógépek vásárlására letelepítésére és az illeszkedő technológiák kiépítésére. A folyamatosan növekedő termékválaszték, a bővülő és egyre igényesebb piac szükségessé tette újabb és újabb tekercshúzógépek beszerzését, a monoblokkoktól a sok dobos sorozathúzókig. Ebben az időszakban került sor a közép-európai viszonylatban is figyelemre méltó rúdacél -gyártás meghonosítására is.
Az ezredfordulóhoz közeledvén a gyártási kapacitás a kezdeti pár tonnáról, havi 600-800 tonnára bővült.

1995
Egy acélipari birodalom születése

Egy acélipari birodalom születése

A Steelvent Zrt. acélipari tevékenységét – Kft-ként - 1993-ban kezdte meg egy igen csak ellehetetlenült gazdasági és ipari környezetben. A cég felismerte, hogy az alapanyagot, a technológiát képes biztosítani és a még megmaradt piacokat fel tudja vállalni, azaz megkezdte a halódó félben lévő kohászati termékeket, valamint huzal és rúdacélokat gyártó, - még regnáló - vállalatok bérmunkáztatását.

1993