Forgácslap csavarok

Általános

A faforgácslemez csavarok, más néven gyorscsavarok vagy forgácslemez csavarok, azoknak a problémáknak a megakadályozása céljából különleges módon kifejlesztett csavarok, amelyek a hagyományos facsavarok faforgácslemezben és különböző fajtájú faanyagokban történő alkalmazása során merülnek fel. A faforgácslemez csavarok több műszaki tökéletesítésen mentek keresztül, amelyek biztosítják a könnyű, és korszerű szerszámokkal gyors összeszerelést, ilyen módon tetemes költséget takarítva meg.

Tulajdonságok

A következő tulajdonságokkal elért előnyök: a menet átalakított geometriája, a fában alkalmazott menet szöge 60°-ról 40°-ra csökkent.

Előnyök

Ugyanakkora külső átmérő mellett a magátmérő kisebb és egyforma méretű a teljes csavarhossz mentén (a csúcs kivételével). A szokványos hosszúságú faforgács lemezcsavarok menete egészen a csavarfejig van kialakítva. Attól függően, hogy éppen kaphatók-e, a csavarok teljes hosszban menettel ellátott és a hossz egy részén menettel ellátott kivitelben szállíthatók. Hegyes, önközpontosító csavarvég van kialakítva, amelynek segítségével könnyebb elkezdeni a fúrást, és kisebb az imbolygás kockázata. Gyakran nincs szükség a költséges és időpocsékoló előfúrásra. A menet élesebb és mélyebb profilja nem nyomja félre az anyagot, hanem belevágódik. Kisebb a morzsálódás és a felhasadozott, töredezett szélek kialakulásának a veszélye, pl.: ajtó- és ablakveretek felszerelésekor. Emellett erősebb rögzítés (akár 35%-kal nagyobb kihúzóerő értékek) és akár 40%-kal kisebb szerelési nyomaték érhető el.

Anyag

A faforgácslemez-csavarok vagy rozsdamentes acélból készülnek, vagy betét-edzetten, illetve felület-edzetten. Erősebbek és kopással szemben ellenállóbbak, mint a facsavarok, növelik a metszési teljesítményt, és megakadályozzák a szerelés közben kialakuló rongálódást. A csavar magja szívós marad, így elkerülhető az, hogy hajlítás hatására a csavar feje letörjön.

Beszerelés

Az acél faforgácslemez csavarok különleges, a korróziónak ellenálló kenéssel vannak ellátva, amely a beszereléshez szükséges nyomatékot csökkenti.

Típusok

A forgácslemez-csavarok Pozidriv (Z) és hexalobuláris kulcsnyílással kaphatók. 

Kérjen ajánlatot!

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.