Magyar Termék Nagydíj

 

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2011.-ben tizennegyedik alkalommal hirdette meg az INDUSTORG – VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Magyar Export- Import Bank Zrt., a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, A TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a TÜV Rheinland InterCert Kft. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladataként, mellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti.

Idén már a gazdaság legszélesebb palettáját felölelő 22 témakörben lehetett pályázni.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat 1998-ban történt meghirdetése óta 245 Nagydíj odaítélése történt meg, több mint 2000 nemzetközi színvonalú termék, szolgáltatás népszerűsíti Magyarország legfontosabb kincsét, a szürke-állomány teljesítményét.

A Magyar Termék Nagydíj kitüntető cím a termék előállítójának, forgalmazójának megbízhatóságát tanúsítja, viselője számára biztosítja a fogyasztók általi pozitív megkülönböztetést. Kiváló reklámhordozó és alkalmazása nemcsak erkölcsi elismerést jelent, hosszú távon kiszámítható gazdasági növekedést indukál. Így válik a "Tanúsított Minőség Európai Útlevelévé!"

A kiírók büszkék arra, hogy következetes munkájukkal elérték: a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Magyarországot méltón reprezentáló, sikereit tükröző termék és vállalkozás minősítő alternatív rendszerré vált.

A kiírók hiszik és vallják, hogy a Magyar Termék Nagydíj Pályázat kiírása évről évre vállalkozói érdek. Az innováció és termékminőség ösztönzése a vállalkozásoknál Magyarország gazdasági fejlődésének záloga.

A díjazottak elismeréseiket szeptember 1.-én az Országház Felsőházi Termében vehették át. Az eredményhirdetés idén is méltán lett a “Gazdaság Ünnepe!” A meghívott vendégek között helyet foglaltak a gazdaság és közélet kiemelkedő személyiségei, a diplomáciai testületek vezetői, a kereskedelmi diplomácia vezető tisztségviselői.

A pályázatok elbírálása több lépcsőből álló vizsgálati és tanúsítási eljárással történik. A kiírók döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. A Magyar Termék Nagydíj elnyerését tanúsító díszokleveleket és trófeákat Koszorús László Úr országgyűlési képviselő az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága Alelnöke adta át. A Magyar Termék Nagydíj trófeákat a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. készítette.

2011-ben 37 pályázó 39 pályázata kapta meg a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használati jogát. Borsod Abaúj Zemplén megyében mindössze 1 pályázó a Steelvent Zrt. nyerte el a védejegy használati jogát, Steelvent gyártmányú ST10 típusú trapézbordával merevített tűzihorganyzott táblás kerítésrendszerével.