A STEELVENT 2000 ZRT. A BELFÖLDI PIACOKON KIALAKULT VERSENY MEGNYERÉSE ÉS ÚJABB KÜLFÖLDI PIACOK MEGSZERZÉSE OKÁN, AUTOMATIZÁLÁS ÉS TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSSEL, BERUHÁZÁST VALÓSÍTOTT MEG BÁTONYTERENYEI TELEPHELYÉN

A Steelvent 2000 ZRt. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében elnyert 24.121.742,- Ft-ot. A pályázat azonosító száma GINOP-1.2.2-15-2015-02289, a támogatás intenzitása 50%. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással a Bátonyterenyei telephelyen történt beruházás versenyképes termékek előállítását célozta meg, automatizálás és technológia fejlesztéssel.

A Steelvent 2000 ZRt. gyártó cég. 23 éves történelmét folyamatos minőségi fejlesztés kíséri. A valamikori egyszemélyes iroda-vállalkozás ma közel 80 embernek ad munkát miskolci és bátonyterenyei gyárunkban. Termék és technológiai fejlesztéseink eredményeképpen cégünket hazánkban a gépipari jellegű húzott rúd és tekercsacél termékeket illetően az első helyen, építőipari acéltermékeket (rácsok, síkhálók) illetően az élbolyban tartják számon. Ipari kerítésrendszereink, kapuink gyártása tekintetében hazánkban egyedüli átfogó technológiával és termékkörrel rendelkezünk. Piacaink elsősorban a belföldi tovább feldolgozó cégek, illetve a legnagyobb építőipari vállalkozások. Export árbevételünk évről évre emelkedik. A támogatás igénylés célja automatizálás, technológia fejlesztéssel.
Bátonyterenyei üzemünkben beszerzésre került 1 db diesel üzemű targonca, 1 db késztermék manipulátor, 1 db késztermék lerakó manipulátor, 2 db hossz-szál adagoló és 1 db Imex tartály. A projekt célja az automatizálás, a gépek alapanyag kiszolgálása, a fél és késztermék manipulálása fenti gépek beszerzésével. A technológiai folyamatok automatizálása, pontosabb és nagyobb sebességű gyártást eredményez. A műszakonkénti norma szerinti darabszám, a hegesztőgépek hossz-szál ellátása, és a késztermékek manipulálása (kikészítés) során megduplázódik. A beruházás megvalósításával, tekintettel a termékkibocsájtás megduplázódására, azonos termelési bérköltség mellett, a várható eredmény jelentős mértékben nő. A kiszolgáló gépek, a villás targonca és a levegőtartály CE jelölésűek, eleget tesznek a legszigorúbb munkavédelmi szabványoknak. A projekt menedzsmentje a Steelvent mérnök gárdája és vezérigazgatója.
A 48,2 millió Ft elszámolható összköltségű projekt 2015.11.30. és 2017.02.28. között valósult meg. A fejlesztés eredményeként 3 új munkahely jön létre. Jelen, valamint jövőbeli beruházásainkhoz szükséges munkaerő igényünkkel javítani kívánjuk a térség munkanélküliségi rátáját.