Speciális háromrétegű védelem!

A Steelvent Magyar Terméknagydíjas táblás kerítések alapanyaga acélhuzal. Az acélhuzal gyártását a Steelvent két hazai (magyar) huzalgyárában végzi. A folyamatos minőségellenőrzés sok egyéb mellett kiterjed a megfelelő szakítószilárdság illetve az huzal átmérőjének ellenőrzésére egyaránt. A tekercsekben felcsévélt acélhuzalok elsődleges bevonatolása cinkfürdőben tekercsből lefejtve szálban történik. Ezt nevezi a köznyelv tűzihorganyzásnak. Az eljárás egyszerű, a huzal folyékonyra hevített horganyfürdőbe merül és a cink az acél felületébe épül. Ez az elsődleges felületvédelem. Gyártástechnológiánk második lépése a huzalpálcák egyengetése pontos méretre darabolása, valamint az így elkészült pálcák nagypontosságú táblába adagolása majd ellenálláshegesztése.
A hegesztési eljárás a Steelvent kutatás-fejlesztésének eredményeképpen kivételes tulajdonságokkal ruházza fel a terméket. A cink bevonat a hegesztés környezetében nem párolog fel. A cink visszafolyik a hegesztési varrat széleihez, további védelmet nyújtva.
Gyártástechnológiánk harmadik lépése a felületvédelem tökéletes kialakítása. A cinkkel bevont huzalból készült táblákat foszfátfürdőbe merítjük mellyel egyfelől további védelmet biztosítunk a terméknek, másfelől a későbbi festést (porszórást) elősegítjük, azaz a felületet kellősítjük.
Az utolsó védelmi réteg a 200 Celsius fokon a termékbe beégetett poliészterpor. A vevői igény szerinti színű UV sugárzás álló műanyag bevonat, amelyet kedves vásárlónk a RAL színskála bármely árnyalatában kiválaszthat. Mindezek mellett a cégünk által kínált két legjáratosabb szín a sötétzöld (RAL 6005) illetve az antracit szürke (RAL 7016).